Sen suuremmat välikausipohdinnat jää nyt viikonlopun hommiksi, nimittäin netin ulkovaatevalikoimien koluaminen ja kollaasien kokaminen osoittautuikin luultua haastavammaksi hommaksi. Tänään hypätään pitkästä aikaa ruokapuolelle, sillä tasaisin väliajoin kommenttiboxiin on tippunut toiveita vinkeistä perus arkiruokailuun. Siitä lähtikin idea kokonaisesta postaussarjasta ja tästä viikosta lähtien pyrin kerran viikkoon – kahteen julkaisemaan reseptin tai vinkin koskien meidän perheen ruokahommia, hyvällä tuurilla näistä tulee olemaan iloa myös teille. Saanen siis esitellä teille ARKISAFKAA-postaussarjan. Tulevaisuudessa blogiin kertyy kiva reseptipankki, sillä kaikki juttusarjan osat löydät arkisafkaa-tagin alta. Miltä kuulostaa?
Nyt meillä on tovi syöty ”normaalisti” kotiruokaa, ja ai vitsi mä rakastan taas keittiössä oloa. Treenijakson aikana ruoanlaitto oli lähinnä puuduttavaa, pakollista ja tylsää, mutta nyt mä lähes tulkoon puhkun intoa kokeilla uutta ja varioida vanhaa. Pitkästä aikaa kun saa oikeasti tekemällä tehdä ruokaa niin on se vaan kivaa! Ei enää pelkkää kasvisten keittämistä, pilkkomista ja ainaista lihan käristämistä pannulla. Tietysti nyt kun saa vapaat kädet niin sitä miettii entistä enemmän ja tarkemmin mitä valmistaa ruoaksi, jotta se olisi mahdollisimman terveellistä, ravintorikasta ja hyvistä raaka-aineista tehtyä. Arkena näistä asioista pyritään pitämään huoli ja viikonloppuna saa höllätä otetta vaikka silloinkin pääsääntöisesti safkat valmistetaan itse.
Ensimmäisenä jaan teille reseptin yhteen meidän arjen kivijalkaan, se maistuu aina ja sitä kokataan oikeastaan melkein kerran viikkoon. Mä voisin vaikka lotota että tää ruoka maistuu aikalailla kaikille lapsille, mutta sen lisäksi myös aikuiset tykkää! Ainakin meidän lähipiirissä uppoaa pasta bolognese tyypille kuin tyypille, kunhan vain liha kuuluu ruokavalioon.
PASTA BOLOGNESE
Naudan jauhelihaa
Mutti tomaattimurska
Tuorepastaa
Parmesania raasteena
Basilikaa
Valkosipulia
Suolaa
Pippuria
Sitruunapippuria/ Sitruunamehua
Ripaus sokeria
Aloita paistamalla liha. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää Mutti, basilika, sitruunapippuri tai mehu sekä ripaus sokeria. Anna porista pienellä lämmöllä hyvän aikaa jotta kastike tekeytyy ja maut vahvistuu, lisää loppu vaiheessa myös reilusti parmesania kastikkeeseen. Keitä pasta. Tarjoile samantien ja koristele annos vielä parmesanilla ja tuoreella basilikalla.
Tomaattipohjaisen jauhelijakastikkeen lisäksi meillä syödään usein myös ruskeakastikeversiota, mutta henkilökohtaisesti tämä resepti uppoaa paremmin. Vaikka kyllähän se perinteinen jauhelihakastikekin maistuu etenkin perunoiden kanssa törkeen hyvältä. Kumpi teillä vie voiton tomaatti vai ruskea?
Nyt saa muuten heittää paljon toiveita koskien tätä uutta, ruokaan painottuvaa postaussarjaa koskien. Mitä toivoisitte tältä sarjalta? Millaisia vinkkejä täällä voisi jakaa? Entä reseptit, mikä ois kovaa huutoa?
Tags : ARKISAFKAA, reseptit
m.n sanoo
Jeee kiva ! Tämä menee heti kokeiluun koska meillä ruskeakastike versio tulee korvista ulos jo 😉 juuri sellaiset lapsille kelpaavat arkiruokavinkit oisi kivoja . Ja mitä välipaloja ja iltapaloja teillä syödään? Meillä on tullut stoppi kaurapuuroon..
Inka sanoo
Hyvä Essi, kuulostaa hyvältä! Just tällaisia ihan perus reseptejä kaipailen, ilman mitään sen suurempia hienosteluja. Usein kun lähtee etsimään jotain arkiruokareseptejä niin niitä varten pitäisi ostaa vähän sitä sun tätä ja sen takia jää ruoka tekemättä ja turvautuu niihin samoihin vanhoihin.. Eli siis yksinkertaisuutta minä ainakin toivoisin ruuilta 🙂
Evemaria sanoo
Tomaattimurskalla ehdottomasti. Kannattaa kokeilla myös yrttimaustettua tomaattimurskaa, sopii kans todella hyvin jauhelihan kanssa.
Anu sanoo
Meillä taidetaan syödä ruskeakastike versiota enemmän eli tämä oliskin mukavaa vaihtelua. Menee siis pian testiin. Meidän nuorempi poika (lähes samanikäinen muuten Milan kanssa) on melko nirso ruoan suhteen mut jauhelihakastike uppoo aina. Ja sitä syödään usein 🙂
Oli ehdottomasti kiva lukea, arkiruokavinkkejä otetaan ilolla vastaan 🙂
eeva sanoo
Tällaiset on kivoja! Jatkossa olisi kiva jos laittaisit jotain määriä suuntaa antamaan ettei ihan arpomalla tarvitse mennä 🙂
sanna sanoo
Hmm mutti. Ei taid löytyy meiän kaupasta 😀 mikä ajais saman asian
Milla sanoo
Oi jes! Todella kiva idea tämä postaussarja. Toivon tältä helppoja, nopeita, terveellisiä ruokia laidastalaitaan, tää eka ainaki oli hyvä, vaikka samantyylistä olen tehnyt ennenkin, mut täytyypä kokeilla noilla mausteilla. Miten toi mutti siis eroaa tavallisesta tomattimurskasta? Itse teen jauhelihakastikkeen joko tomaattiversiona tai ruokakermaan 🙂
sari sanoo
Tää on hyvä sarja ! Toivon ehdottomasti lapsille kelpaavia ruokia, välipaloja, iltapaloja… Oma pää on niin tyhjä meidän ennakkoluuloisen ja pikkuisen nirson poitsun kanssa. Kaikki normi kotiruoka ilman hienosteluja siis toiveissa. Tää menee kokeiluun ehdottomasti, ruskeakastikepohjainen uppoaa pojalle hyvin…
Sundaysunday sanoo
Tänään testasin (vaikkei arki olekaan;) ja hyvää tuli! En oo varma missä vaiheessa lisäät valkosipulin, mä lisäsin aika alkuvaiheessa tavallisen sipulin kera. Saa mieluusti laittaa lisää hyväksi todettuja reseptejä, niin arkisia kuin fiinimpiäkin.