
Heipat taas uuteen viikkoon!
Tuntuuko sielläkin siltä, että tää eristyksissä eläminen on yhtä kokkailua? Aamu alkaa aamupalan laitolla, siitä pari tuntia ja aletaankin laittaa jo lounasta. Tämän jälkeen meillä 3vee menee päiväunille, ja 6vee puuhailee omia juttuja omassa huoneessaan tai menee omaan pihaan touhuilemaan. Sitten kun kuopus herää on välipala-aika, jonka jälkeen melkein samantien saakin alkaa kokata illallista. Illan kruunaa vielä tottakai iltapala, joten kyllä sitä on viime viikkoina tullut vietettyä keittiössä tovi jos toinenkin!
Ei se keittiössä vietetty aika ole kyllä missään nimessä hukkaan kulunutta aikaa, sillä tällä hetkellä just kokkaaminen on myös tosi mieluista puuhaa ja on kiva etsiä uutta inspiraatiota uusia reseptejä kokeillen. Näinpä olen myös kuvaillut InstaStooreihin paljon ruokajuttuja, ja niin moni toivoi reseptejä myös blogiin, että päätin ottaa arkisafkat taas ohjelmistoon!
Viime viikolla kuvasin useampaa resepti-postatusta varten kuvat valmiiksi, ja ensimmäinen jakoon lähtevä herkkuruoka on kana-uunipasta, joka hurmasi meidän koko perheen. Tää uusi reseptikokeilu osui nappiin ykkösellä, ja molemmat lapset pyysi, että tehtäisiin tätä heti tällä viikolla uusiksi. Napatkaa kokeiluun – ette pety!

KANA-UUNIPASTA
- 5 dl laadukasta Penne-pastaa
- n. 1,5 l vettä
- 700 g broilerin fileesuikaleita
- valkosipulin kynsi
- 1 kpl kana-annosfondi
- öljyä
- 150 g mozzarella raastetta
- 2 dl ruokakermaa
- rasia miniluumutomaatteja
- suolaa
- mustapippuria
Paista kasarissa fileesuikaleet tilkassa esim. oliiviöljyä ja heitä sekaan pilkottu valkosipulin kynsi ja mausteet. Kun suikaleet ovat kypsät, lisää vesi kasariin ja sulata annosfondi kiehuvaan veteen. Kaada raa´at pastat uunivuokaan ja lisää niiden päälle fileesuikaleet liemineen. Sekoita pasta, kanat ja liemi, ja sekoita mukaan myös 1/3 osa juustoraasteesta. Tämän jälkeen pinnalle miniluumutomaatit, loppu juustoraaste ja viimeistele lisäämällä kaiken päälle vielä purkillinen ruokakermaa. Tämän jälkeen koko komeus laitetaan reippaaksi tunniksi uuniin 180 asteeseen.

Tästä satsista meillä syötiin kahteen otteseen niin, että molemmilla kerroilla niin lapset kuin Niko santsasi lisää. Hyvällä tuurilla tästä pastavuoasta voisi syödä koko kööri pienempiä annoksia kolmeenkin kertaan.

Kertokaahan, että mikä on teillä just nyt koko perheen lempiruoka? Suoria linkkejä resepteihin jakoon mielellään myös, koska niin kuin sanottu, niin uusia ruokia on nyt aikaa kokeilla ja testailla enemmän kuin normaalisti!
Kivaa viikkoa kaikille!
x Essi
Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : arkiruoka, ARKISAFKAA, reseptit, ruoka & leivonta, ruokajutut
Tosi hyvän näköistä, mutta oikea veden määrä taitaa olla n. 1,5 dl, ei n. 1,5 l?
Heippa! Itseasiassa ei, koska vettä tarvitsee paljon jotta pasta kypsyy uunissa 🙂
Kiitos, tää oli tosi kiva ohje, tehty jo kahdesti 🙂 Tämä jää meidän ”arkiruokavalikoimaan”.
Oi ihana kuulla, että tykkäsitte! 🙂 ilahduttaa aina kuulla, että nää reseptit päätyy myös muiden lautasille! Kivaa uutta viikkoa sinne <3
Reseptissä on ihan liikaa vettä, joka jäi lilumaan vuoan pohjalle. Puolet tuosta määrästä ehkä oikein.
Kiitos huomiosta 🙂 Voisiko pastalla, mitä käyttää olla eroa? Meillä toki jäi myös nestettä, mutta ei mitenkään älyttömästi.
Vettä tosiaan on aivan liikaa! Laitettiin puolet vesimäärästä ja silti pastat lilluu vedessä :/ tai vaihtoehtoisesti pastaa on aivan liian vähän.
5 dl on hieman outo tapa määrittää pastan määrä. Maku oli kuitenkin hyvä 🙂
Kiitos palautteesta 🙂 Voikohan pastalla olla isokin merkitys, täytyypä testailla tätä nyt itsekin taas pienen tauon jälkeen, että missä voi mättää. Hyvä että kuitenkin maistui!
Penne-pastan mittaaminen desilitroissa on omasta mielestä erikoista, mielummin grammoissa. Luulen että tämä on syy miksi annos epäonnistunut monilla.
Seuraavalla kerralla ajattelin esikeittää pastat, jolloin tarvittava nestemäärä tulee olemaan paljon pienempi, mahdollisesti pieni määrä keitinvedestä mukaan vuokaan ihan vaan tärkkelyksen takia… Lisäisin myös sipulia kanan paistovaiheessa sekä mahdollisesti jotain fetajuustoa mukaan uuniin.